Pages

Tuesday, December 3, 2013

Destinasi : Cameron Highland bahagian 6


Assalamulaikum ~~

Kini sudah ke bahagian ke-6,

Yang sebelumnya...
Bahagian 1 - Ke Cameron Highland
Bahagian 2 - Hotel
Bahagian 3 - Makan Malam
Bahagian 4 - Ladang Teh
Bahagian 5 - Cameron Lavender

Kali ni kami ke Ladang Strawbery . Selepas menggoogle dan membaca beberapa review di blog, kami memilih untuk ke YZ Agro Farm and Cafe. YZ Agro Farm ni kalau tak silap pemiliknya adalah melayu dan makanan disini di tanggung halal. Halal tu adalah untuk produk produk berasaskan strawbery yang dijual disini. Ada bermacam jenis produk dari air ke aiskrim ke jem dan bermacam lagi. Ruangan cafe nya tidaklah sebesar mana. Saat kami datang kesini, ada rombongan sekolah turut singgah ke sini, jadi peluang nak bergambar tu susah sikit sebab tempat agak padat. 

Daripada tempat penginapan kami, sehingga ke YZ Agro Farm ni, tak delah jauh sangat. dalam 5-10 minit sahaja boleh sampai. kawasan dia kena masuk kedalam sikit. Tak silap aku, kena cari simpang ke Kampung Sedia. Selain makanan berasaskan strawbery , turut dijual nasi lemak dan mee sup. Jangan risau, tiada unsur strawberi dalam 2 jenis makanan tersebut.

Disyorkan untuk datang awal pagi, untuk merasa kesegaran suasana ladang strawbery ni. Kami hanya sempat merasa aiskrim strawberi kat sini. Rasa aiskrim nya sangat sedap. Nak di beli untuk bawak balik nanti takut cair pulak, jadi kami habiskan terus di cafe YZ Agro Farm . Untuk mereka yang ingin memetik strawberi di ladang ini, ada bayaran nya juga. Tak pasti berapa. 

Sepanjang berada di Cameron Highland ni, antara buah tangan yang menariknya ialah,  pokok strawberi yang turut dijual..Tak pasti sama ada pokok tu boleh survive dengan cuacal KL ni. Ok, macam biasa...layan gambaq dulu...














Assalamulaikum




13 comments:

Kak Yon said...

lama tak keCH..terasa rindu nak kesana..

Index Apk said...

kunjungan perdana sobat,,salam blogger

meo said...

yeah bro...

Mime MF said...

geram tgk strawberry merah2 tu..kalau dpt petik best ni..:D

thomas said...

Memang sedap dapat makan yg fresh.

Kacang Mete Super said...

kalau di Indonesia, Cobalah Ciwedey atau Lembang Bandung

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam.Pernah sampai sekali jer...rindu nak jejak ke sana lg.InnshaaAllah jika ada rezeki.. :)

Nira said...

terliuqq....mengidam plak tgk strwbry2 ni :)

ANNA LU'LU said...

wahhh....baru je jejalan2 kt cameron highland cti ari 2 dgn family..penat jgk la jejalan..hehehe

Annaz Mohd said...

Rindu nak ke sana lagi...

Yuni Aisyah said...

seronokknya..all about strawberry...nyumm...<3

Aunty P :) said...

Yumm strawberry ~~~~~

Annaz Mohd said...

Seronok ke Cameron Highland. Sejuk dan nyaman..

Related Posts with Thumbnails